ATT BEHÖVA SE HONOM MED EN ANNAN

Som sagt i mina tidigare inlägg så har jag tagit ett par aktiva beslut för min egen hälsa just nu. Att lugna mig med bloggandet är ett utav dem. Däremot värmer det mitt hjärta att ni fortsatt är flera tusen i veckan som går in här och hoppas på ett nytt inlägg. Hur mår jag då? Faktiskt helt okej. Vissa dagar känner jag mig starkare än någonsin men vissa dagar får jag också bakslag.


En sådan dag kom den 17 maj. Vi befann oss på samma dagsfest vilket kändes helt lugnt, jag har precis lärt mig att hantera att se honom ute utan att låta det förstöra för mig. Men det jag fick bevittna den här dagen var dock ingenting jag var redo för att se. Han, med en annan tjej vid sin sida. I timmar fick jag stå och titta på henne, tätt intill honom, hans fästande blick på henne och hur hon följde honom i varje steg han tog. Jag gjorde allt i min makt för att inte låta honom komma åt mig men när ”We found love” med Rihanna dånade ut i högtalarna brast det för mig. Nog fan har jag förstått att han träffar andra men att behöva se svart på vitt vad man blivit bortvald för är inte vad man önskar sig efter att ha blivit dumpad. Så där stod jag, åter igen under en av mina festligaste och gladaste dagar och grät över honom i en väns famn. 3,5 månad senare. Jag undrar när detta ska ta slut. Nu kan jag inte få bort bilden av dem två från min näthinna och det gör mig så matt.

Trots det jag går igenom när jag är som svagast så kan jag i det här hitta en otrolig styrka och vara så stolt över mig själv som krigar mig igenom varje käftsmäll längs vägen. Som oavsett hur mycket jag ibland känner för att hälla en drink i ansiktet på honom eller medvetet såra honom tillbaka istället bara intalar mig själv att jag är värd så mycket bättre. Jag vill inte behöva säga att jag behöver er men är det någon gång som jag behöver höra att jag inte är ensam i det här så är det nog nu. Dela gärna med er av era historier, det är ni så bra på. <3

En tyckte om “31”

 1. Jennie

  Fan vilket falskt kräk, usch. För det första är han en mytoman och för det andra inbilla dig inte att den tjejen var något speciellt, förra helgen låg han med en av mina tjejkompisar och smsar henne fortfarande.. så tror knappast den bruden betydde något för honom.

  Svara
 2. Agnes

  Min ungdomskärlek var ett stort hjärtekross som höll i sig i fem år. Första gången var vi tillsammans i nästan ett år innan han dumpade mig för att jag åkte bil med två killvänner och en tjejvän efter en fest. Svartsjukan var ett stort problem för honom. Efter det höll vi på fram och tillbaka i fyra år. Han tog tillbaka mig precis när han ville för att sedan dumpa mig igen. Jag var svag och helt fast, jag ville bara hitta vägen ut men varje gång han hörde av sig så hörde jag mig själv säga ”absolut, vi kan ses” och då började allt om igen. Jag fick se honom med olika tjejer, hånglandes precis framför mig trots att vi lovat varandra att inte göra något med någon annan framför den andra då det gör ont. Men den regeln gällde tydligen inte honom. Han låg med min bästa vän, strulade med en annan och ljög mig rakt upp i ansiktet om allt. Och som ett fån valde jag att tro på honom, tills jag en dag vaknade upp och rensade bort allt med honom att göra. Jag träffade en ny, min livskärlek klev in i mitt liv för några år sen och räddade mig. Idag väntar jag hans barn och jag kan inte vara lyckligare.

  Jag vet att det känns mörkt för dig nu, och det suger verkligen. Jag önskar att jag kan hjälpa för jag vet hur tufft det är. Men det klyschiga ordspråket ”tiden läker alla sår” stämmer, det kommer bli bättre. Kanske inte idag, imorgon eller om ett år, men det kommer bli bättre.
  Kram

  Svara
  1. Sofia Öberg Post författare

   Åh nej… Vad du har behövt gå igenom… Kärlek är inte lätt! Tack för du delar med dig. Jaa jag längtar så tills detta är över. <3

   Svara
 3. Ida

  Jag började träffa en kille augusti 2014, det vanliga man träffas umgås sover över. Men vi satte aldrig någon stämpel på vad vi var för något, vad våren relation var.
  Jag var upp över öronen förälskad i den här killen, och det verkade vara besvarat, trodde jag åtminstone.
  I juni 2015 så flyttade han från stan till en stad där han hade bott förut. Vi fortsatte prata men såklart sågs vi inte mer. Fick sedan reda på att han hade en flickvän och hade precis blivit pappa. En liten detalj han glömde att informera mig om..
  Det krossade mig totalt, att någon ljuger en rätt upp i ansiktet varje gång man ses.. att lita på någon är något som tagit tid, och det tog ungefär 1år för mig att komma över honom.

  Så låt det ta tid. Du verkar vara en helt underbar tjej, så det är hans förlust att inte ha dig vid sin sida.
  En dag kommer du undra vad du såg i honom.

  Kram Ida ❤

  Svara
  1. Sofia Öberg Post författare

   Herre gud. Det är läskigt hur lite samvete folk har i kroppen…Tack så jättemycket verkligen. Kram

   Svara
 4. Ida

  Vet din känsla! Fick mitt hjärta krossat för 3 år sedan och det tog mig 1,5-2 år innan jag var helt över det, så det inte gjorde ont längre. Kan dock fortfarande tänka på han idag men jag vet att det inte var meningen att bli oss men han är ändå min ”första kärlek”. Jag vet känslan när det känns som att, inte bara hjärtat, utan hela kroppen slits sönder inom sig. Det enda man behöver är tid & allt kommer bli bra för dig också tillslut!

  Svara
 5. Janie

  Efter en destruktiv relation likt den Agnes beskriver ovan och bara oseriösa killar där efter (Varför kan man inte satsta på kärlek lika mycket som karriär? Vad är det värt om man står där själv?) Så valde jag att satsa på mig själv med ett killfritt år. Jag pluggade, tränade thaiboxning och festade nykter. Det funkade jättebra för mig och jag kände mig prioriterad, när jag var klar med skolan skulle jag flytta upp till Göteborg. I mitt esse dök också mitt livs kärlek upp, jag tror att jag attraherade rätt person när jag själv mådde som bäst

  Svara
 6. H

  Jag har varit där du är. Oj, vad jag varit där. Men här är något jag skrev för någon vecka sen, och det stämmer så himla väl Sofia.

  Jag tror det är viktigt att låta sig skrynkla ihop ibland av allt man känner, för det kommer inte kännas så föralltid. Det är viktigt att känna när man känner, för det kommer minska. Man kommer ”känna upp” känslorna. Känna slut. Tillslut kommer det vara tomt på smärta. Man måste bara känna sig dit.

  Svara
  1. Sofia Öberg Post författare

   Nej jag vill tillåta mig själv att känna och bearbeta det här precis så som jag behöver. Stämmer verkligen ❤️❤️

   Svara
 7. Fredrik

  Tråkigt att behöva läsa att du är ledsen. Som ovan nämnt så är det faktiskt så, även om det är helt meningslöst och jobbigt att höra så BLIR DET BÄTTRE! Låt det ta tid, till slut kommer du förstå att du förtjänar bättre och stå på dina egna ben.
  Jag har själv haft ett förhållande i 7 år, som tog slut..
  Mitt bästa tips som hjälpte mig är att starta om, börja någon sport, nytt jobb, utbildning, börja dansa, träffa nya människor, låt huvudet ständigt hålla på tills alla jobbiga tankar försvinner. Även fast mina tankar och känslor inte försvunnit så känns det så mycket bättre idag än vad det en gång gjorde..
  ❤️

  Svara
 8. Ida

  Bryt dina mönster. Gå inte till ställen han är, gå till nya ställen. Stureplan är ej ett ställe för krossade hjärta. Skapa nya rutiner, träffa nytt folk. Res runt i världen. Häng med vänner som är på riktigt och som inte också drar runt i destruktiva tankar och mönster. Chilla med kröket ett tag. Träna och ät bra. Drick vatten. Radera sociala medier ett tag så du slutar stalka runt och jämföra ditt liv med andras. Så. Mina bästa tips för att komma på fötter igen. Ta hand om dig, all Love!

  Svara
 9. Emma

  Haha vilken douchebag!! Avföljde direkt på Insta när PH var över, han var inte så intressant och smart som jag först trodde 😉 Du är den större människan i det här. Låt inte hans beteende få bräcka dig, du är stark!!

  Svara
 10. M

  Fine Sofia.
  Jeg datet en fyr i ca 3,5 mnd. Vi var sammen hver eneste dag, fra første dagen vi møttes. Han var bare et av de flotteste menneskene jeg hadde møtt. Alt var helt fantastisk, jeg følte oppriktig vi var på vei til å ta steget videre selvom vi ikke hadde datet så lenge. Så kom den der ”feelingen”. Noe var galt, og jeg spurte rett ut om hva han følte om oss. Da sa han at han ikke så for seg en fremtid med meg, vi var så forskjellige og hadde så ulike interesser. Dette kom fra ingen steder, jeg besvimte da jeg kom ut på gata fordi jeg var så satt ut. Sitter her fortsatt 5 mnd senere og lurer på hva som skjedde, vi har ikke pratet sammen en eneste gang siden jeg gikk ut døra hans den dagen. Og jeg er fortsatt lei meg, såret, skuffet. Blir kvalm av å tenke på at en annen jente er den rette for han, at det ikke var jeg som var jenta han ville bli forelsket i og være sammen med.

  Men, jeg skal komme meg igjennom det. Og det skal du også. Tiden leger alle sår, jeg vil i hvertfall velge å tro det. Den vil i hvertfall dempe den sorgen du føler nå, kanskje ikke i morgen, men om en stund vil den det. En kjempe stor ”kram” til deg <3

  Svara
 11. Anonym

  Du skrev i ett inlägg att du och Jake var med varandra efter programmet och att ni tillslut blev tillsammans, faktum är, att jag blev väldigt chockad över detta för jag och Jake låg i somras, efter ph. Då han skröt om att han skulle bli något stort osv. Väldigt egotrippad och en kille men för mycket hybris. Usch för honom.

  Svara
  1. Carro

   Men det där var väl jävligt onödigt att skriva?? Som om inte Sofia fått nog med skit kastat i ansiktet på henne. Sant eller inte så är det så jävla fult av dig att slänga ur dig en sån kommentar till en kvinna som just nu öppnar sig upp mot världen med sitt krossade hjärta. Pinsamt.

   Hejsan Sofia!
   Jag är i samma position som du just nu i livet. För att göra en lång historia kort så dumpade mitt ex mig efter 1,5 år tillsammans på ett så jävla ovärdigt och svinigt sätt. Anledningen varför var massa bs, och det gjorde så jävulskt ont att höra att han inte älskar mig längre. Hade hade ljugit och spelat i över 1 månad för mig. Jag som skulle gjort allt för snubben, det skulle varit vi in i det sista. Och som jag och min familj investerat i honom, fy fan. Jag trodde på hela mitt hjärta att han var min största kärlek, men jag blev blind av den också. Han förminskade mig, fick mig att känna mig ful och värdelös och fanns inte där när jag hade det jobbigt såsom jag alltid fanns där för honom.
   Nu har det snart gått två månader sen jag sist hörde från honom, och även fast det stundvis gör så jävla ont och att livet känns meningslöst tror jag också på vad andra säger -det blir bättre.
   Tack för att du delar med dig och för dina ord. Det känns så jävla bra att man inte är ensam. En vacker dag kommer han inse vilket jävla kap du var och hur han förlorat dig. Men fram tills dess, kriga vidare för dig själv!
   Kram❤️

   Svara
   1. Sofia Öberg Post författare

    Nej, man är ju inte ensam men ändå pratas det så lite om hjärtesorg. Som om det vore något skamset att man är svag och sårad. Stor kram och tack för dina ord.

    Svara
 12. Sara

  Hej!

  Nu har vi olika situtationer men för 2 veckor förlorade jag alla mina bilder på mobilen och det på mig jävligt hårt och jag har gjort mitt bästa för att få tillbaka dom men det går inte, har varit allmänt ledsen och så och precis som dig, vissa dagar är jag så glad och stark sen ba andra dagar får man tankar om det och det känns förjävligt! Försök bara att göra saker som du gillar, gå ut och ta en drink med en vän.. Gå på bowling eller ta en promenad och bara lyssna på musik, förhoppnignsvis med tiden blir våra problem bra <3

  Svara
 13. Linda

  Be strong❤
  Kan du inte göra ett inlägg där du berättar ALLT när du orkar? Brukar kännas bättre när man får ut sig skiten! Vi är många som håller på dej❤ Kramar

  Svara
  1. Sofia Öberg Post författare

   Tack så hemskt mycket. Att dela med mig av allt kommer tyvärr ta alldeles för mycket energi från mig ❤️

   Svara
 14. Emma

  Min största skräck just nu är att få reda på att mitt ex träffar nån annan. Han valde att avsluta det med mig för att han ville jobba på sig själv, men jag frågar mig själv om det var hela sanningen. Han lekte med mina känslor och där stod jag stört kär och han hade lämnat mig.
  Det har nu gått ett halvår och jag känner fortfarande likadant.. försöker intala mig själv att jag förtjänar bättre.
  Så gör även du! Du förtjänar en kille som ger dig allt och jag tycker du är jättemodig som delar med dig var du går igenom. Låt inte han få dig att må dåligt. Förhoppningsvis är det som alla säger, tiden läcker alla sår. Styrkekramar till dig!

  Svara
  1. Sofia Öberg Post författare

   Åh jag förstår.. ❤️ nä de där med att jobba på sig själv är bullshit haha. Stor kram

   Svara
 15. Nina

  Jag tycker så synd om dig! Det tar tid. Jag sitter här tre år senare och han kommer fortfarande åt mig! Han ”tvingade” mig för två år sedan att göra abort och nu ska han ha barn med sin nya tjej snart! Han var ett kräk, men jag idag mer synd om hans tjej än är avundsjuk på henne.. precis som han va otrogen mot mig, vet jag att han är otrogen mot henne trots att hon är gravid i åttonde månaden. Jag hoppas precis som du att det finns nån reko kille där ute.

  Kämpa på, de kommer bli bättre ❤️

  Svara
  1. Sofia Öberg Post författare

   Känner samma sak, tycker synd om nästa tjej vars känslor han kommer leka med. Fyfan. Stor kram❤️

   Svara

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.