DET ENDA SÄTTET ATT KOMMA ÖVER HONOM

Ni är flera som skriver till mig ibland och i lite smått panik frågar vad ni ska ta er till. Det gör mig så ledsen att ni befinner er i samma båt som mig. Tro mig, hade jag haft ett facit på hur man hanterar hjärtesorg med en 1,2,3 lista så hade jag för det första själv inte suttit i den situation jag gör idag. Och för det andra, så hade jag såklart delat med mig till er. Men jag har inga konkreta svar. För faktum är att det inte finns några recept på hur man kommer över någon.

Vanligtvis skulle jag börja tipsa er med att träffa andra killar, gå på spa, skriva en lista på hans negativa egenskaper, shoppa, osv osv.  Ni har säkert hört allt detta innan. Jag menar, jag har för fan googlat detta själv. Man gör ju vad som helst för att göra vardagen lite mer outhärdlig. Men alltså, come on. Visst, dessa typer av saker kanske söver smärtan du känner för en liten stund, men när det kommer till kritan så jag tror jag att det är fullständigt shit-the-same hur du väljer att bete dig eller agera i sorgen. Det finns EN sak som är det enda sättet att faktiskt komma över honom, och det kan jag lova er är det enda riktiga och som gäller alla. TID. Jag är ledsen att säga det men tid är det enda jag kan lova att du behöver. Allt annat är på låtsas.

Det du sedan gör under den här tiden, är att du lär dig leva med sorgen och smärtan. Det låter tungt, och ja, det är det, men man vänjer sig vid att den finns där. Vissa dagar kan den ta över precis allt, men andra tillåter den dig att leva ditt liv fullt ut. Vissa dagar kommer du må skitbra, tro mig! Jag hade som ni såg ett av mina värsta bakslag för ett par veckor sedan, men efter detta har jag bara mått bättre. Nu är jag stark och glad igen. Så. TID. Ge sorgen tid! Acceptera den. För en del tar det någon månad, för en del ett par år. Att komma över en människa man innerligt älskar är jämförbart med att komma över ett drogberoende. Man har varit beroende av den här människan och ska avvänja sig. Att inte få tillfredsställa sitt beroende av den här människan ger ett otroligt underskott av endorfiner. Obs obs, här är det viktigt att du inte på något sätt matar ditt beroende (blockera, ha ingen kontakt osv) för så fort du får en liten dos backar du i processen. Precis som att ta en cigg när du slutar röka ungefär. Så, nu vet ni. Ni som frågar eller ni som undrar. Sanningen är tuff. Jag ber er bara att vara snälla mot er själva. Jag tror inte på att det är sunt att fly sin egen verklighet. En sista sak: Vi alla är starkare än vi tror. Kärlek till er <3

En tyckte om “3”

  1. Elin

    Sofia. Jag följde dig i paradise hotel och nu hittade jag din blogg som jag sträckläste efter ditt inlägg i honey & the bees. Jag vill bara säga: du är så jäkla grym. Du är snygg, rolig, sprudlande, smart. Att J inte valde att vara med dig för all framid är beyond me. Jag hade velat vara med dig för all framtid och jag gillar inte ens tjejer. DU är en jävla bond(bomb)brud, och du kommer hitta en kille som vill ha dig lika mycket som du vill ha honom, och det kommer vara världens lyckligaste kille som fått dig på fall. KRAM!!!

    Svara
  2. Crista

    Jag vet inte vad jag ska säga, men dina inlägg berör mig något otroligt! Vilken kämpe du är alltså! Jag blev själv lämnad för 6 månader sedan och jag är fortfarande lika ledsen och förvirrad som då. Att bli bortslängd av den man bryr sig mest om i hela världen gör så förbannat ont. Men dina inlägg ger mig hopp och inspiration att fortsätta kämpa! För det kommer att komma en dag då vi ärligt kan säga att vi är lyckliga igen. Ser fram emot det. Kämpa på! Du är så fin och så äkta! Du förtjänar det bästa! Kram ❤

    Svara

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.