Q/A

Fråga: Hej Sofia. Det var ett tag sedan du skrev nu. Mår du bra? Är du helt över det nu och helt ok med honom och hans nya? Jag har fortfarande inte kommit över mitt ex på 1 helt år och att se honom med en ny is Killing me. Kram. Jag saknar dina inlägg <3

Svar: Hej fina! Jag har förstått att det är många som är extremt nyfikna på hur jag mår i allt det här då ni fortsatt är ett antal som kikar in dagligen. Jag har medvetet tagit avstånd från mitt skrivande, för att jag har känt att det har varit det sundaste för mig just nu. Att säga att jag helt kommit över oss hade varit en lögn, det jag har gått igenom kommer ta mig ett par år att bearbeta. Jag är ju ganska trasig. Men precis som du ovan nämner så har han träffat en ny – och faktum är att det har hjälpt mig jättemycket i processen. Jag har valt att ta det lite som om det var menat, likt ett tecken på att det var dags att släppa – och ärligt talat – jag tror att det blev min räddning att han kunde ersätta mig så fort. Det blev inget att sörja. Jag har valt att inte kommentera eller uttala mig kring deras relation för att jag någonstans vill respektera det dem två har. Jag var inte hans lycka, han var inte min heller. Jag orkar inte vara bitter utan har lättare till skratt än till gråt om du förstår hur jag menar. Jag mår bra. Jag jobbar på att bygga upp min självkänsla och har höjt mina kriterier i hur jag vill bli behandlad, och jag börjar bli kapabel till att vakna upp med någon annans armar runt mig och faktiskt njuta av det. Jag går med hakan högt och är helt övertygad om att jag en dag kommer känna hjärtat slå för någon annan. För så som det slog för honom var aldrig sunt. Kram till er som fortfarande läser. <3

En tyckte om “4”

 1. Emma

  Tack världens finaste Sofia för ditt svar <3 och vilken fin människa du är som någonstans ändå tycks vara glad för deras skull. Jag kämpar också varje dag. Det var jag som gjorde slut men det är jobbigt ändå för jag gjorde slut för att han inte var snäll mot mig och även om jag fortfarande var kär så kände jag att jag måste ta mig ur det här innan det inte finns något kvar av mig. Det var manipulation och nedtryckning. Jag hoppas att du förstår hur jag menar. Du är min förebild <3 kan du så kan jag. Men det tar tid att bygga upp sig själv igen. Stor kram till dig

  Svara
 2. L

  Jag beundrar dig innerligt för att du har modet att vara så öppen med dina känslor. Med risk för att detta kommer låta jättekonstigt vill jag bara säga hur glad jag är att han träffat någon annan. Som du säger själv kan de vara en av de bästa sätten att inse att man måste gå vidare. Själv önskar jag nästan att samma sak hade hänt mig när jag var som mest hjärtekrossad, jag tror det hade skyndat på min process (även om jag inte ens hade kunnat föreställa mig den smärtan när det var som värst). Det har tagit långt tid för mig att bearbeta det jag gick igenom men jag har äntligen insett att han inte är- och aldrig någonsin var (eller kommer att bli på en miljon år) värd mig. Och jag vill verkligen säga detta till dig: du ska vara så fruktansvärt jävla glad att han var så dum och kastade bort en så fin tjej som dig. För det räddade dig från vad du inte kunde inse i stunden. Att du förtjänar det bästa och att han aldrig var det bästa för dig. Det tog väldigt lång tid för mig själv att inse det här, men att han inte ville ha mig var det bästa som kunde hända i hela världen såhär i efterhand. I efterhand kan jag inte vara mer tacksam över att han inte ville ha mig, för i stunden var jag så fruktansvärt förälskad att jag inte kunde se själv vad som var så fel. Idag är jag så jävla glad att han inte älskade mig tillbaka, vem vet vad jag hade kunnat göra eller vad jag hade låtit honom göra. Hur mycket han antagligen hade krossat mig. Jag hade aldrig varit samma starka människa som jag är utan honom idag. Och jag vet att du, om du inte redan insett det, också kommer att göra det. Det ”tecken” du pratar om stämmer, se det för det tecken det är och lita på universum. Det må vara den största klyschan, men tiden läker alla sår. Ingen kan veta hur lång tid det tar, men tro mig när jag säger att det är sant. Så håll ut och var stark. Du kommer komma ut ur detta starkare än du var innan. Om ett hjärta kan krossas kan det också läka igen. Glöm aldrig det. <3

  Svara
  1. Sofia Öberg Post författare

   Wow tack. Precis så som du beskriver det känner jag idag. Jag är tacksam över varje minut av magont och ångest som han besparade mig genom att gå. Ännu mer genom att träffa en ny direkt och därav bevisa att jag faktiskt bara var en piss i Nilen för honom. Som jag hela tiden kände. Jag hade oavsett hur illa han behandlat mig eller hur lite han än bekräftat mig aldrig, aldrig, haft styrkan att lämna tror jag och det är en skrämmande tanke. Känns verkligen som du förstår precis vad jag går igenom. TAck.

   Svara

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.